Поради по ремонту автомобіля

Updated 20.05.2023

Поради по ремонту автомобіля

Ремонт автомобіля це один із найважливіших етапів пригону автомобіля. Адже саме від якості відремонтованих пошкоджень залежить тривалість подальшої експлуатації автівки, насолода від зовнішнього вигляду і найголовніше — ваша безпека.

Почнемо з того, що коли ви купуєте авто, ви оцінюєте пошкодження по фото з аукціону. І разом із вашим менеджером або ж самі робите розраховуєте, скільки буде коштувати ремонт. Звичайно, фото не завжди можуть відобразити реальний стан автомобіля або моменти, що не потрапили до об'єктиву фотокамери. Тому оцінка може бути тільки приблизною.

Порада від нас — до суми, яку вам нарахували представники компанії, додавайте 30% — в такому випадку ви будете менш розчаровані, коли процес уже буде запущено і кошти знадобляться більші, ніж ви очікували. Втім, можливі випадки, коли суми фактичної вартості ремонту та прорахованої перед купівлею відрізняються й на 200%.

Тому важлива порада:

Запросіть перелік усіх запчастин і робіт, які повинна прорахувати для вас компанія по пригону. І потім, з цим списком прогортайте терени інтернету й виберіть середні ціни та підсумуйте їх. Також можете завітати до СТО у вашому місті для збору інформації по ремонту, рихтовці, покрасці та інших робіт. Звісно, це може зайняти певний час, але, все-таки, воно того варте і ви будете знати уже набагато точнішу ціну ремонту.

Складемо кілька варіантів як займатись ремонтом, з яких ви виберете оптимальний саме для вас спосіб.

Найпростіший — пасивний варіант. Компанія займається ремонтом під ключ, ви повністю довіряєте їй цю справу, а потім просто забираєте вашу автівку та розраховуєтесь озвученою сумою. Але тут є нюанси. Якщо ви не будете цікавитись процесом, ремонт може затягнутись на невизначений термін. Хоча, навіть якщо ви і будете постійно штурмувати телефони компанії та навідуватись до неї в гості — швидше за все, вашу автівку віддадуть із запізненням на 30% по часу.

Можливий і другий варіант, коли ви підете тим же шляхом але будете моніторити ціну на запчастини або ж навіть самі купувати їх і передавати на СТО, де ремонтують вашу американську мрію. В такому разі ви не тільки збережете трохи грошей, але й зможете контролювати сам процес ремонту.

Майте на увазі — коли мова заходить за строки та ціни, працівники СТО стають надзвичайно прошеними й неточними людьми. Тому запасайтесь нервами і хай вам щастить!

Цей варіант можливий тільки в тому випадку, якщо ви знаєте де шукати запчастини і маєте час цим займатись.

І третій підхід — ви самі займетесь ремонтом і пошуком запчастин та спеціалістів. Тобто, знаючи, які роботи вам потрібно провести з автомобілем, ви можете вибрати або одне СТО, яке проведе повний комплекс робіт, або ж кілька СТО для кожної або кількох окремих роботи. В цьому випадку ви зможете підбирати і СТО, і спеціалістів, які відповідають вашим запитам за ціною, якістю та іншими критеріями.

Четвертий спосіб — рідкісний. Ви самі працівник СТО і можете організувати усе особисто, оскільки в усьому орієнтуєтесь на професійному рівні.

Про що варто пам’ятати на етапі ремонту:

  • Для пошуку запчастин користуйтесь чатами у різних меседжерх. Там надзвичайно багато продавців і корисної інформації. Існує багато спеціалізованих груп у вайбері та телеграмі по марках і конкретних моделях авто. Звертайтесь, не пошкодуєте.
  • Купуйте оригінальні запчастини б/у або нові (якщо дозволяє бюджет). Вони прослужать довше, стануть на місце, як ніби там і були, а продаж вашого авто в майбутньому буде простішим і швидшим.
  • Не економте на безпеці — це ваше життя. І майте на увазі: інколи краще придбати б/у оригінал тієї ж подушки чи ременя безпеки, ніж відновити їх. Стежте за цим, це надзвичайно важливо.
  • Штурмуйте ремонтників, інакше ремонт затягнеться надовго.
  • Слідкуйте за якістю ремонту і озвучуйте все, що вам не подобається. Ваші гроші повинні бути відпрацьовані.
  • За можливістю робіть різні етапи у різних спеціалістів.
  • Не розраховуйте на швидкий ремонт і дешеві запчастини, повірте — реалії автомобільного світу не такі сонячні, як ви могли подумати.

If you have any questions or suggestions, please let us know via the feedback form,
feedback form and we will be happy to assist you.
Sincerely, the service for verified information and reviews only.

157

Related articles